ŠTO AKO JE PITANJE NOVCA PITANJE MOGUĆNOSTI A NE PROBLEMA?

Autor: Gary Douglas

Prevedeno sa blog članka izvorno na engleskom jeziku http://garymdouglas.com/what-if-money-was-about-the-possibility-and-not-the-problem

Većina nas je sklona tražiti problem umjesto mogućnost, bilo da se radi o novcu ili nečem drugom. Skloni smo pomisliti: “Moram riješiti ovaj problem.” No što ako se tu radi o mogućnosti, a ne o problemu?

Bit svega sa novcem je da je sve u mogućnosti, nikad problemu, jer kada tražite problem uvijek ćete kreirati problem kako bi kreirali mogućnost. Vi stalno pokušavate izbjeći ono što će zapravo funkcionirati kako bi dokazali da vaš život ne funkcionira.

Ako to želite promijeniti, ako želite da bit zarađivanja novca bude mogućnost, umjesto problem, razmislite o sljedećih 6 pitanja.

 

  1. Imate li definiciju sebe koja vas definira prema iznosu novca koji trenutno imate?

Razlog zbog kojeg imate problem sa trošenjem novca, razlog zbog kojeg imate problem sa imanjem novca, razlog zbog kojeg imate problem sa bilo čime što je povezano sa novcem je da ste odlučili da ste glupi u vezi novca. Nije li zanimljivo da volite eliminirati nvoac iz svog života? Da ga ne volite imati?

 

  1. Da nemate novčanih problema, što bi kreirali?

Da morate kreirati svoju realnost iznad bilo čije realnosti, što bi se pojavilo? Morali bi otići na mjesto gdje vaš mozak odlazi na ručak i po mogućnosti počinje izjedati ograničenja vaše realnosti kako bi vi počeli kreirati realnost koja funkcionira za vas. Jeste li voljni biti svjesnost tih mogućnosti?

 

  1. Što trebam učiniti ili što trebam biti da to ostvarim sa potpunom lakoćom?

Vi birate biti pomalo svjesni umjesto da ste zapravo svjesni, vi stalno pokušavate vidjeti da je nešto drugo potrebno, da je nešto drugo ispravno, ili da se nešto drugo mora dogoditi. Ne radi se o, “Nešto drugo se mora dogoditi.” Radi se o, “Što moram biti ili činiti kako bi ovo ostvario/la?”

 

  1. Dokle god je novac važniji od vas, možete li izabrati svijest?

Novac je nešto sa čime mijenjate realnost ljudi. Sa kojom količinom novca možete promijeniti nečiju realnost? U svakom trenutku morate pitati “Kako ovaj novac mogu koristiti da za nekog kreiram drugačiju realnost upravo sad?” Morate biti voljni to pogledati, jer svrha novca nije da imate više onih stvari za koje smatrate da ih morate posjedovati

 

  1. Što bi se dogodilo da ste voljni imati svijest da vam univerzum doprinosi?

Univerzum vam je potpora kada ga zatražite da vam pošalje ono što trebate. Morate ga pitati da vam bude doprinos. Pitate li ikad svijest univerzuma da vam doprinosi? Vi zatražite sve osim svijesti, koja zna više od vas u svakom pogledu, da vam zapravo isporuči ono što tražite.

 

  1. Koje pitanje moram biti da kreiram drugačiju realnost sa potpunom lakoćom?

Morate pogledati kako bi vi željeli živjeti svoj život, jer kada krenete kreirati svoj život, univerzum vam počinje isporučivati. Kada sam ja bio mlad i glup i bez novca, često sam provodio vrijeme sa tetom koja je imala mnogo novca. Imala je prekrasne stvari, prekrasne sagove, prekrasan porculan, kristal, srebrni pribor za jelo koji je koristila svaki dan. To je bila njezina realnost. Rekao sam: “Ja tako želim živjeti!”

 

Morate kreirati izvan ove realnosti. Zaključak funkcionira samo onoliko dugo koliko niste voljni ekspandirati svoj život iznad bilo čije realnosti. Recimo da imate milijun dolara. To je divno. Što će to promijeniti? Hoće li 10 milijuna dolara puno promijeniti? Ne ako ga držite kod sebe. Hoće li drugačije gledište promijeniti realnost?

Kako bi poanta novca bila mogućnost, a ne problem, morate postaviti pitanja. Morate pogledati sa drugačijeg mjesta. Kako mijenjate svoje gledište o novcu i počnete živjeti iz prostora ‘Što je još moguće?’, sve će se početi mijenjati u vašem životu.

~ Gary Douglas je osnivač Access Consciousnessa, međunarodni govornik i najprodavaniji autor više od 18 knjiga o različitim temama, poput novca, odnosa, životinja i održive Zemlje. “Radna bilježnica kako postati novac” je prevedena na 17 jezika. Sve njegove knjige možete pronaći online u Access Shopu.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail